EN

СПРЕТЕ ПУШЕНЕТО - ТОВА Е НАЙ-ЛЕСНОТО НЕЩО НА СВЕТА!

cigari1
12.11.2018 / 21:11

Горното изречение преди много години изрекъл прочутият американски журналист и писател Марк Твен. И за да бъде верен на природата си на хуморист и сатирик, склонен и към самоирония добавя второ: „Вече съм го отказвал стотици пъти“

И днес част от училищната общност в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“, съпричастна към проблема, отбеляза Международния ден без тютюнопушене* и участва в импровизирано телевизионно предаване „Днешното утре“. Специални гости в студиото бяха Таня Петрова и Магдалена Славова – експерти от Регионалната здравна инспекция в Сливен. Темата бе обявена предварително: „За и против тютюнопушенето“. Двама ученици влязоха в ролите на политик-виден общественик и на собственик на заведение. Така се роди интересна дискусия дали да се пушат цигари или да се отчете вредата от болестите, които пушенето предизвиква, за да се избере здравето пред мимолетното удоволствие. Страните и публиката спориха и около митовете за тютюнопушенето и за местата, където това може да се прави. В минутките „Споделено” се чуха и видяха кратки интервюта с един пушач и един непушач. Дискусията завърши без победители, вероятно заради избраното студио**, но... предстоят нови „телевизионни“ дебати.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

* Международният ден без тютюнопушене се отбелязва всеки трети четвъртък на месец ноември по инициатива на Американската общност за борба с рака (ACS). Тази година организираните инициативи на национално ниво преминават под мотото „ЕКС пушач БГ“.

** Прекрасният портрет на Дамян Дамянов с цигара в ръка в мултимедийната зала на гимназията, която носи неговото име, е дело на художничката Дора Бонева.

Още снимки от новината

cigari2
cigari3
cigari4
cigari5
cigari6
cigari7
cigari8
cigari9
cigari10
cigari11

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев