EN

Екскурзия до вр. Шипка

екскурзия
27.09.2015 / 18:18

На 26 септември ученици от VI и VII клас участваха в еднодневна екскурзия до връх Шипка по покана на Дирекцията на Природен парк „Българка“. За съжаление, гъстата мъгла не ни позволи да направим преход по туристически маршрут и да се запознаем отблизо с богатството на растителния и животинския свят в района. Но успяхме да се изкачим на връх Шипка и да разгледаме паметника и експозицията – важна част от културно-историческото ни наследство. Организаторите бяха предвидили игри и кратка беседа, с която да представят пред учениците Природен парк „Българка“ като една от важните защитени територии в България.

Храм-паметникът „Рождество Христово“ в град Шипка бе следващата спирка от екскурзията ни. Останахме запленени от красотата на стенописите и архитектурата на храма.

На връщане посетихме тракийската гробница в град Казанлък, където имахме възможност да научим интересни факти за траките и да видим с очите си както мястото на оригиналната гробница, така и копието, изградено за посетителите.

Денят беше вълнуващ и изпълнен с приятни емоции за всички участници в екскурзията. Благодарим на организаторите и домакините от ДПП „Българка“!

Още снимки от новината

екскурзия
екскурзия
екскурзия
екскурзия
екскурзия

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев